Електрически влагоабсорбатор

През студените дни на зимните месеци, палим печки, готвим в закрити помещения, а и често се случва да простираме дрехите си в дома. Освен това проветряваме много по-рядко заради екстремно ниските температури навън. Резултатът от всичко това се отразява на жилището и здравето ни. Влажният въздух създава идеалните предпоставки за наличието на мухъл по стените и плесен по мебелите. Дървеният паркет се надува, а мебелите придобиват различни форми. От прозорците буквално се стичат водопади, а въздухът, който дишаме, е застоял и с неприятна миризма. Всичко това се отразява неблагоприятно на здравословното ни състояние и освен това, за нанесените щети по сградата плащаме отново и отново, всеки зимен сезон.

Електрически влагоабсорбатори и електрически влагоуловители за борба с влагата!

Практичните хора са открили решението за себе си и за своя дом и то се нарича електрически влагоабсорбатор. Абсорбаторите на влага, които работят на ток са най-ефективното разрешение на проблемите с излишната влага в дома, офиса или в производствената сграда. Тези уреди са изключително полезни, тъй като дейността им се изразява в абсорбирането на влагата и събирането  на излишното количество вода в специален резервоар.

Електрическите влагоабсорбатори са с различна мощност и различен капацитет, според предназначението на моделите. Някои са подходящи за по-малки помещения като баня, кухня, всекидневна, офис. Други са специално предназначени за големи складове, общи перални помещения, изби, производствени помещения, оранжерии и т.н. Принципът на работа на електрическите влагоабсорбатори е прост и се изразява в усвояването на излишната влага и пренасяне на водата към контейнера. Повечето модели затоплят сухия въздух, като го обръщат и освежават. По-големите промишлени влагоабсорбатори могат да работят при много високи положителни и отрицателни температури, а тези за битови нужди работят ефективно до 30 градуса. Вместимостта на колектора за вода може да бъде от 10 до 38-40 литра, в зависимост от модела на електрическия абсорбатор, като някои от тях имат възможността да се изключват автоматично при препълване с вода. Тя трябва да се отстранява периодично и това е единственото, което се изисква от вас.

Електрическите влагоабсорбатори са много удобни за експлоатация и освен това са изключително лесни за поддържане.  Почистването на абсорбатора на влага се извършва с помощта на прахосмукачка, а в случай, е филтърът е замърсен, той се измива с вода. За да работи добре, уредът трябва да бъде разположен в средата на дадено помещение, тъй като по този начин въздухът ще може да достига до него най-бързо. Компактните размери на малките модели и вградените колелца при по-големите електрически влагоабсорбатори са предпоставка за лесно пренасяне и транспортиране от едно помещение в друго. Това допълнително удобство, съчетано с ниския разход на енергия и основните функции на тези уреди, ги правят задължителни за всеки апартамент, офис или сграда.

Какво е Влагоуловител?(eng) Местоположение и GPS координати на Магазин за електрически влагоабсорбатори и Сервиз на електрически влагоабсорбатори в София. Карта ТУК!!