За влагоуловители

Официален вносител на марките: FRAL, EBAC, ECOAIR, OLIMPIA SPLENDID, PINGI и
оторизиран дилър на влагоабсорбатори GREE, MIDEA и RHONSON 

След обстоен ремонт, като смяната на старата дървена дограма с PVC, е много вероятно във вашия дом да се получи конденз и голямо количество влага. За пример ще дам особено неприятния случай, когато Ви бъде монтирана дограма без така нужните проветрители. Най-големите „бели”, които донася това е изкуственото създаване на херметично помещение и конденз по стените. Разбира се, това не е единствения подобен случай, в който конденза и влагата като цяло могат да навредят над вашето имущество.

Както звучи от тяхното наименование, влагоуловители най-точно могат да  бъдат описани като устройства, които улавят влагата и не позволяват да се кондензира във вашия дом. Голямата разлика между тях и останалите абсорбиращи системи са големите обороти на работа и дългосрочния ефект. Влагоуловителите са малки на вид устройства, които могат да се поставят на почти всяко място във Вашия дом и най-важното- Ви гарантират, че влагата няма да се задържи дълго при Вас.

Широко застъпени в местата с усилена влажност, влагоуловителите стават все по-популярни в България. Като цяло, влагоуловителите биват два основни вида:

1) Eелектрически влагоуловители

2) Разполагащи с ванички с хигроскопични топчета.

И при двата вида могат да се открият положителни и отрицателни черти. Докато електрическите влагоуловители притежават силна мощност, техните минуси се крият в това, че имат големи експлоатационни разходи и се предлагат доста скъпо на пазара – цената им започва от около 300-350 лв. нагоре.

На другия полюс се намират влагоуловителите с ванички и хигроскопични топчета. Тяхната цена е в някои случай в пъти по-евтина от тази на електрическите, но за сметка на това, зрънцата които играят ролята на консуматив, се изхабяват доста бързо, което отново е свързано с допълнителни разходи. Освен това мощността им сериозно отстъпва пред техните „колеги” на ток и  не могат да Ви предложат да Ви освободят  веднъж завинаги от неприятната влага.

Оглеждайки се в търсене на подобен уред, лесно могат да бъдат намерени безбройно много марки, предлагащи почти идентични качества и дори сходни цени. Трудното е да се направи разграничаването от обикновеното устройство, което е без специфични особеност и слаба ефективност и влагоуловителят, които може да Ви предложи високо качество и мощност.

При влагоуловителите е много популярно използването на хидрофилни спирали. Тяхното предназначение е да се поеме по-лесно водата от въздуха, като целта е влагата да се всмуче, изстудяването на поддържащите реотани и кондеза върху тях, като накрая водата се изтича в специален воден контейнер.

Иновативната система „Smart control” на фирма „Ebac”, вградена в влагоуловителите има свойството да „разбира” кога нивото на влажност е подходящото ниво. По този начин се премахва опасността от прекалено засушаване на въздуха. Благодарение на вграден компютърен чин, устройството следи кога се къпете или извършвате някаква домакинска дейност, уреди може да прецени кога ще се появи повече влага. Като цяло се спестяват около 30% от разходите по поддръжката, което трябва да признаем, че никак не е малко.

Друг голям плюс на влагоуловите на фирма „Ebac„ е че те  са специално пригодени за хора, както страдащи от астма, артрит или бронхит, така и оплакващи се от различни алергии.

Препоръчително е да разгледате и влагоуловителите с марка „Olimpia Splendid”, които по нищо не отстъпват на своите конкуренти.

Устройствата, предлагани от „Midea” разполагат с сензори за влажността, лесен за разчитане индикатор на водата и опция за автоматично рестартиране.Системите за поемането на влагата на „Midea” са високо чувствителни и високо надеждни, даващи гаранция, че дълго време ще могат да бъдат използвани от Вас и Вашето семейство. Системите на марката предлагат и голяма мощност и капацитет на обезвлажнител от порядъка на 20 литра на ден.