Влагоабсорбатор – Елиминира двете причини за влагата

У дома е като в тропиците? Богата флора и фауна и влажност почти 100 процента само дето не вали постоянно. Ако бяхте земноводно щяхте да се чувствате като у дома си. Лошото е, че не сте и не можете да оцените особеното очарование на буйно развиващите се колонии от плесен и мухъл по стените, пода и мебелите ви.

Причината за завишените нива на влажност в жилището е главно в липсата на достатъчно добра циркулация на въздуха. Във всяко жилище ежедневно се отделят по няколко литра влага във въздуха – всеки човек издишва по литър вода дневно, сготвянето на една супа отделя до два литра вода, дори работата на пералнята ви (да и тази с клас ААА) допринася за до половин литър вода във въздуха. Когато жилището ви е запечатано влагата просто няма къде да отиде. Тя се отлага навсякъде, където може – в стените, в мебелите ви, в дрехите ви, в леглото ви, в дробовете на децата ви, в костите ви.

Марки изсушители

Официален ексклузивен вносител

Висококачествени уреди с 2 години гаранция

Висококачествени уреди с 2 години гаранция

Доставка на Влагоуловители

Бърза доставка в рамките на 2 работни дни.

Помощ при избор на Влагоуловители

Безплатни консултации при избор на подходящ за вас уред.

Влагоуловители на изплащане

Нови влагоуловители на изплащане

Сервиз на Влагоуловители

Собствен сервиз на Влагоуловители

Влагоабсорбатори под наем

Отдаване на Влагоабсорбатори под наем

Магазин за влагоабсорбатори - карта, GPS навигация

Подарък за нашите клиенти с всеки закупен уред

Следствие на влагата дома е появата на мухъл. Мухълът е доказан алерген и безспорно създава предпоставки за редица заболявания, особено респираторни. Постоянното обитаване на помещения с наличие на мухъл е особено опасно за някои рискови групи – деца под 2 годишна възраст, лица над 60 годишна възраст, бременни жени, астматици, хора с различни форми на алергия и други подобни. Това изобщо не означава, че за останалите съжителството с плесени е безопасно. Рискът имунната система на здрав човек да бъде увредена, в следствие на плесените, е абсолютно реален.

Ако забележите плесен у дома, все пак няма нужда да изпадате в паника – все още не съм виждал дом без никакви плесени. Това обаче е причина на първо място да откриете причината за появата му. Има четири фактора, които са в основата на появата на мухъл:

–         източник на храна

–         постоянна температура

–         застоял въздух

–         влага

Практически първите два фактора са трудни за елиминиране. Във всеки дом източниците на храна за плесените са практически неизчерпаеми – всяка органична материя е гостоприемна и хранителна за тях. Далеч не става дума само за храна – хартията в тапетите; дървените мебели и облицовки; всички естествени текстилни изделия – дрехи, дамаски, подови покрития и куп други неща, за чието съществуване ще се сетите едва след като се покрият с гъбеста материя.

Борбата с плесените се концентрира върху две неща – застоялия въздух и влагата. Редовното проветрение на помещенията и абсорбацията на излишната влага от въздуха е ключът към решаване на проблема. Най-ефективният начин за регулирането на нивата на влажност е употребата на влагоабсорбатор. Влагоабсорбаторът поддържа нивото на влага в нормални граници. За трайни резултати е препоръчително да изберете електрически влагоабсорбатор. Действително първоначалната инвестиция е значително по-голяма от „зареждането” на всяко помещение в дома с една-две кутийки с абсорбиращи гранули. Реално погледнато дори само след един сезон цената на уреда ще бъде значително по-малък разход в сравнение със сумата необходима за редовното купуване на  химически абсорбатори.

За типично българско жилище е най-добре да се спрете на портативен влагоабсорбатор с капацитет поне десет литра на денонощие. При прегледа на характеристиките на уреда имайте предвид, че описаната квадратура на обслужваното помещение е максималната. Препоръчително е да изберете влагоабсорбатор предвиден за помещение поне наполовина по-голямо от вашето жилище.

Бърза доставка за  София, Варна, Пловдив, Русе, Бургас, Сливен, Велико Търново, Стара Загора, Плевен, Добрич… и цялата страна.