Влагоуловители на ток

Влагата, кондензът и наличието на мухъл или плесен са едни от най-често срещаните проблеми в модерните жилища. Ето защо нуждата от влагоуловители нараства с всеки изминал ден. С наближаването на студените месеци, количеството на влажността на въздуха в дома ни се увеличава и все по-рядко имаме възможност да отваряме прозорците и да проветряваме. Като резултат от влажния въздух, по стените и таваните на жилището се появява мухъл, по дрехите в гардеробите се настанява плесен, възможно е деформиране на дървените мебели и надуване на паркета. И като допълнение към всичко това, в дома ни има застоял въздух и се носи неприятна миризма. Ако искате да се отървете от досадните си гости и да разрешите всичките си проблеми, трябва да се замислите за покупката на влагоуловител.

Видео

Марки изсушители

Официален ексклузивен вносител

Висококачествени уреди с 2 години гаранция

Висококачествени уреди с 2 години гаранция

Доставка на Влагоуловители

Бърза доставка в рамките на 2 работни дни.

Помощ при избор на Влагоуловители

Безплатни консултации при избор на подходящ за вас уред.

Влагоуловители на изплащане

Нови влагоуловители на изплащане

Сервиз на Влагоуловители

Собствен сервиз на Влагоуловители

Влагоабсорбатори под наем

Отдаване на Влагоабсорбатори под наем

Магазин за влагоабсорбатори - карта, GPS навигация

Подарък за нашите клиенти с всеки закупен уред

На пазара има различни видове уловители на влага, като едни от най-ефективните са влагоуловителите на ток. Те събират много вода и предотвратяват получаването на конденз по прозорците, а също така и неутрализират и наличието на мухъл по ъглите на стените и на тавана в жилището. Влагоуловителите на ток, в зависимост от големината и мощността си, могат да абсорбират между 10 и 38 литра вода за едно денонощие. Влагоуловителите могат да бъдат поставени в различни помещения като всекидневни, бани, спални, мазета и складове. Те усвояват влажния въздух чрез охладителни елементи и пренасят към колектора кондензиралата вода. Абсорбаторите затоплят малко сухия въздух в помещението и събират излишната вода в специален резервоар.

Влагоабсорбаторите са лесни за поддръжка и единственото, което трябва да се прави често, е да се изхвърля събралата се вода. Използването на влагоизсушители се препоръчва при относителна влажност в жилището над 40% и при по-висока температура от 10°С. За да работи най-добре уредът е трябва да бъде поставен в средата на помещението, което е необходимо да се изолира от влагата. Това е необходимо за да има оптимална циркулация на въздуха и за да се постигне най-голям ефект от изсушителя. Нужно е да поставите влагоуловителя на ток така, че да има свободно пространство пред и зад него, за да може да се осигури достигането на достатъчно въздух до уреда.

Не се препоръчва да използвате влагоуловител в запрашени помещения, тъй като не може да се гарантира качеството на работа и ефекта от абсорбирането на влагата. Влагоуловителят се почиства много лесно, чрез използване на прахосмукачка. Ако въздушният филтър е много замърсен, трябва да се изпере внимателно и да се остави да изсъхне. Необходимо е да почиствате филтъра на влагоуловителя всеки месец. При достигане на зададената влажност, влагоуловителите сами се изключват и при увеличаването на влагата в помещението, отново се включват автоматично. Влагоабсорбаторите се захранват с ток, но изразходват изключително малко количество. Освен това се предлагат в компактни размери и са лесни за пренасяне.