Как да се справим с влагата, мухълът и плесента в мазе.

Влагата, мухълът и плесента са онези нежелани гости, които най-често посещават дома ни. За съжаление, колкото и да проветряваме помещенията в жилището си, е трудно да се справим с влагата, мухъла и плесента без помощта на влагоуловител. Дори и добрата изолация на дома не дава напълно разрешение на проблема с тях. Неприятните гости най-често се загнездват по стените на приземните етажи и мазите, в баните или в непроветряваните помещения като складове, килери и т.н.. Тези пространства дават изключително благоприятни условия за развитието на микроорганизми и създават предпоставки за появата на много болести и алергии.

Плесента и мухълът се появяват в следствие на влагата, а тя от своя страна е резултат от климатичните особености и природните въздействия, както и от замърсителите на околната среда и не на последно място – от некачествената изолация на сградата. Количеството на отделените водни пари, които образуват влагата в жилището или мазето, зависи от големината на помещенията и от броя на хората в тях. Влагата в дома се отделя при готвене, къпане, пране, миене, поливане на цветя и други. Трябва да знаете, че наличието на влага в приземните етажи и появата на мухъл или плесен в мазето изобщо не са за подценяване и могат да доведат до сериозни здравословни проблеми. Освен това, пониженото внимание към сериозността на проблема може да ви струва голяма сума пари за поддръжката и евентуалното възстановяване на мебелите или дори на цялата сграда. Някои хора разчитат на така наречените „дишащи“ латекси и бои и боядисват жилищата си с тях, за да си осигурят нормален влагообмен, други се надяват на честото пускане на отоплителна печка за изсушаването на въздуха в стаите.

Истината е една. Без влагоуловител, няма как да се реши напълно проблема с влагата, конденза, мухъла и плесента в жилището. Появата им е неизбежна в по-студените месеци и отстраняването им чрез различни препарати и мазилки е неефективно. Единственото разрешение на проблема е изсушаването на въздуха и премахването на влагата чрез абсорбатор. Закупуването на такъв уред в дома ще ви спести много проблеми от здравословен и икономически характер. За да изберете правилно своят влагоуловител, трябва да се съобразите с влажността, температурата и обема на жилището или помещението. Нашият сайт предлага голям избор от влагоуловители, подходящи за различни помещения на изключително добри цени.

За по-малки пространства са подходящи влагоизсушителите AQUARIA 10, SECCO 12 и SECCOTECH 14. За средни по площ и големи помещения, можете да се доверите на италианското качество на Olimpia Splendid с да изберете влагоуловител модел AQUARIA 20, AQUADRY 28, SECCOPROF 28 или SECCOPROF 38. Ако държите на компактните размери и сигурността, изберете модел SECCOASCIUTTO или пък доверете здравето и дома си на доказаното качество на английската фирма Ebac като изберете някой от моделите Series 2650 или Series 2850, според предпочитанията и възможностите си.

Другото приложение на влагоуловителите, освен изсушаването на въздуха в мазето и абсорбирането на излишната влага, е поддържането на определена влажност на въздуха в помещението. Погрижете се за спокойствието си и дълготрайния живот на вашата сграда, като я предпазите от влага, мухъл и плесен.