Как да се справим с влагата, мухълът и плесента в мазе.

Влагата, мухълът и плесента са онези нежелани гости, които най-често посещават дома ни. За съжаление, колкото и да проветряваме помещенията в жилището си, е трудно да се справим с влагата, мухъла и плесента без помощта на влагоуловител. Дори и добрата изолация на дома не дава напълно разрешение на проблема с тях. Неприятните гости най-често се загнездват по стените на приземните етажи и мазите, в баните или в непроветряваните помещения като складове, килери и т.н.. Тези пространства дават изключително благоприятни условия за развитието на микроорганизми и създават предпоставки за появата на много болести и алергии.

Марки изсушители

Официален ексклузивен вносител

Висококачествени уреди с 2 години гаранция

Висококачествени уреди с 2 години гаранция

Доставка на Влагоуловители

Бърза доставка в рамките на 2 работни дни.

Помощ при избор на Влагоуловители

Безплатни консултации при избор на подходящ за вас уред.

Влагоуловители на изплащане

Нови влагоуловители на изплащане

Сервиз на Влагоуловители

Собствен сервиз на Влагоуловители

Влагоабсорбатори под наем

Отдаване на Влагоабсорбатори под наем

Магазин за влагоабсорбатори - карта, GPS навигация

Подарък за нашите клиенти с всеки закупен уред

Плесента и мухълът се появяват в следствие на влагата, а тя от своя страна е резултат от климатичните особености и природните въздействия, както и от замърсителите на околната среда и не на последно място – от некачествената изолация на сградата. Количеството на отделените водни пари, които образуват влагата в жилището или мазето, зависи от големината на помещенията и от броя на хората в тях. Влагата в дома се отделя при готвене, къпане, пране, миене, поливане на цветя и други. Трябва да знаете, че наличието на влага в приземните етажи и появата на мухъл или плесен в мазето изобщо не са за подценяване и могат да доведат до сериозни здравословни проблеми. Освен това, пониженото внимание към сериозността на проблема може да ви струва голяма сума пари за поддръжката и евентуалното възстановяване на мебелите или дори на цялата сграда. Някои хора разчитат на така наречените „дишащи“ латекси и бои и боядисват жилищата си с тях, за да си осигурят нормален влагообмен, други се надяват на честото пускане на отоплителна печка за изсушаването на въздуха в стаите.

Истината е една. Без влагоуловител, няма как да се реши напълно проблема с влагата, конденза, мухъла и плесента в жилището. Появата им е неизбежна в по-студените месеци и отстраняването им чрез различни препарати и мазилки е неефективно. Единственото разрешение на проблема е изсушаването на въздуха и премахването на влагата чрез абсорбатор. Закупуването на такъв уред в дома ще ви спести много проблеми от здравословен и икономически характер. За да изберете правилно своят влагоуловител, трябва да се съобразите с влажността, температурата и обема на жилището или помещението. Нашият сайт предлага голям избор от влагоуловители, подходящи за различни помещения на изключително добри цени.

За по-малки пространства са подходящи влагоизсушителите AQUARIA 10, SECCO 12 и SECCOTECH 14. За средни по площ и големи помещения, можете да се доверите на италианското качество на Olimpia Splendid с да изберете влагоуловител модел AQUARIA 20, AQUADRY 28, SECCOPROF 28 или SECCOPROF 38. Ако държите на компактните размери и сигурността, изберете модел SECCOASCIUTTO или пък доверете здравето и дома си на доказаното качество на английската фирма Ebac като изберете някой от моделите Series 2650 или Series 2850, според предпочитанията и възможностите си.

Другото приложение на влагоуловителите, освен изсушаването на въздуха в мазето и абсорбирането на излишната влага, е поддържането на определена влажност на въздуха в помещението. Погрижете се за спокойствието си и дълготрайния живот на вашата сграда, като я предпазите от влага, мухъл и плесен.