Влагоуловител за баня. Влагоабсорбатор за баня.

Официален вносител на марките: FRAL, EBAC, ECOAIR, OLIMPIA SPLENDID, PINGI и
оторизиран дилър на влагоабсорбатори GREE, MIDEA и RHONSON !

Банята е едно от онези помещения в жилището или офиса, които създават благоприятни условия за отделянето на влага във въздуха. Липсата на влагоабсорбатор може да ни причини много проблеми от различен характер. Ако фактът, че излишната влага нанася сериозни поражения върху сградата не ни притеснява особено, то фактът, че вреди на здравословното ни състояние трябва да ни накара да се замислим сериозно. Покупката на влагоуловител ще ни спести много грижи и ще ни осигури един пълноценен живот в здравословна среда. Наличието на големи количества влага е една от основните характеристики на модерните сгради. Това се дължи на добрата изолация, която предпазва от климатичните промени и от шума, но за съжаление, помага за задържането на влага.

Влажният въздух може да бъде следствие от рядкото проветряване или пък от ежедневните хигиенни навици на обитателите на сградата. Динамичният съвременен начин на живот изисква по-честата употреба на вода и с това се засилва и отделянето на влага в дома. А тя от своя страна дава благоприятна среда за развитието на мухъл, плесен и конденз. С един влагоабсорбатор решавате всички тези проблеми. Уловителят на влага контролира и абсорбира излишните водни пари, които се отделят в банята в следствие на честото къпане, пране и сушене на дрехите. Това води до наличието на една здравословна среда, в която ще живеете и ще се развивате.
За да се радвате на добро здраве, трябва да обръщате по-голямо внимание на нивото на влажност в жилището си. Абсорбаторът поддържа оптимална температура и събира в резервоар излишната вода от банята или стаята. Влагоуловителите са с различни размери, функции и мощности. Голямото разнообразие е съобразено с различните изисквания на клиентите и финансовите им възможности. В търговските вериги и онлайн магазините можете да намерите широка гама от продукти за различни помещения, в зависимост от площта и нивото на събиращата се влага.

Влагоабсорбаторите за баня обикновено са по-мощни от останалите изсушители на въздуха и са с по-голяма производителност. Това означава, че работят ефективно в по-голям температурен диапазон. Често абсорбаторите са с компактни размери за по-голямо удобство на потребителите. Защото банята винаги заема по-малка площ в жилищната сграда и обикновено няма много излишно пространство за големи влагоуловители. Уредите за бани са подходящи и за големи общи перални помещения, складове и сушилни.
За по-ефективното функциониране на влагоабсорбатора в банята, е нужно да го поставите така, че да има малко свободно пространство около него.Това условие е необходимо, за да се осигури достигането на по-голямо количество въздух до уреда.

Също така е желателно банята да не бъде запрашена, за да се гарантира качествен ефект и пълноценна работа. Почистването на влагоуловител за банята става лесно, с помощта на прахосмукачка.